Rottweiler

Rottweiler

Rottweiler

Rottweiler veya Rottie, çalışkan ve kendine güvenen bir tavırla büyük, kaslı ve sağlam bir köpektir. Roma lejyonlarının mastifflerinin soyundan gelen Rottie, tehlikeli olmakla ünlenmesine rağmen nazik bir oyun arkadaşı olabilir. Cins, biraz uzak ama aynı zamanda çok zeki, koruyucu ve ailesine sadık. Rottie mükemmel bir çalışma köpeği, bekçi köpeği veya bekçi köpeği olabilir. 

Rottweiler Bakımı

Rottweiler'ın kısa, biraz kaba ama parlak bir saç ceketi var. Bu cins, ılımlı bir dökülme oranına sahiptir ve temel tımar bakımından biraz daha fazlasını gerektirir. Rottie'nizi periyodik olarak fırçalamak ve ceketi sağlıklı tutmak için bir köri fırçası veya benzeri bir alet kullanın. İlkbahar ve sonbaharda daha ağır dökülme olabilir.

Bazı kırıklar tırnaklarını doğal olarak yıpratır, ancak onları düzenli olarak incelemeniz ve gerektiği gibi tırnaklarını kesmeniz önemlidir . Bu, köpeğinizin ayaklarının sağlıklı ve rahat olmasını sağlayacaktır.

İyi ağız hijyeni evcil hayvanınıza fayda sağlayacaktır. Köpeğinizin dişlerini her gün veya haftada en az iki ila üç kez fırçalayın.

Rottweiler, çalışma dürtüsüne, yüksek dayanıklılığa, hakim bir mevcudiyete ve bölgesel davranış potansiyeline sahiptir. İdeal olarak, bir Rottie günlük olarak kuvvetli egzersiz yapmalıdır. Oynamak için bir bahçeyle en iyi yaptıkları için apartman yaşamı için ideal değillerdir. Yeni köpeklere karşı saldırgan olabileceğinden, Rottweiler'ınız köpek parkında hoş karşılanmayabilir.

Bazı insanların düşündüklerine rağmen, çok az Rott'un saldırgan bir doğası vardır. Genellikle güvendikleri kişilere çok sakin, sadık ve sevgi dolu arkadaşlar olurlar. Bununla birlikte, koruyucu doğaları nedeniyle yabancılardan şüphelenebilirler. Zekalarını  ve enerjilerini en iyi şekilde kullanmak, onları mutlu, sağlıklı ve güvende tutmak için tüm Rottweiler'ların sıkı bir eğitim programına alınması esastır. Ek olarak, uygun sosyalleşme zorunludur ve Rottie'nizin birçok durumda rahat hissetmesine yardımcı olacaktır.

Rottweiler, son derece sadık ve güvenilir aile üyelerine karşı koruyucudur. Bu türün aynı zamanda rahat olduğunda ortaya çıkardığı eğlenceli ve şefkatli bir yanı vardır. Çocuklu olanlar da dahil olmak üzere her tür aile için mükemmel bir arkadaş olabilir ( köpeğinizi çocukların yanında davranması için eğitmeniz ve ayrıca çocuklarınıza köpeklerle nasıl güvenli bir şekilde etkileşime gireceklerini öğretmeniz koşuluyla ). Bununla birlikte, çocukları gütme eğilimindedirler ve onları küçük bir çocuğu devirebilecek bir dürtüye sokarlar. Bir Rottweiler, ailesindeki çocukları aşırı derecede savunabilir ve diğer çocuklarla zor durumda kaldıklarında müdahale edebilir. Köpeğin av sürüşü devreye girebilir ve koşan çocukları kovalamasına neden olabilir.

Rottweiler, bir çok evcil hayvanlar için iyi bir seçim olmayabilir. Av sürüşleri onları kediler ve diğer küçük evcil hayvanlar için agresif hale getirebilir ve aynı zamanda evlerinde aynı cinsten köpeklere karşı hoşgörüsüz olabilirler.

Yaygın Sağlık Sorunları

Cinste ortaya çıkabilecek bazı kalıtsal sağlık sorunları vardır. Aşağıdakiler, dikkat edilmesi gereken bazı koşullardır:

  • Kranial çapraz bağ (CCL) yaralanması: Femuru diz ekleminin iki ana kemiği olan tibiaya bağlayan bağın yırtılması.
  • Kalça displazisi : Kalça yuvalarının anormal şekilde oluştuğu bir durum.
  • Osteokondroz (OCD) : Bir kemiğin ucundaki kıkırdağın anormal gelişimi.
  • Entropion: Göz kapağının ters döndüğü veya içe doğru katlandığı genetik bir durum.



Rottweiler ilanı

1kedi1kopek.com internet sitesinde Rottweiler ilanlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Rottweiler İlanı

Rottweiler Satılık

Sitemiz üzerinden bir çok ilana ulaşabilir ilan sahipleri ile Rottweiler köpek ilanları için görüşebilirsiniz sitemiz ücretsiz hayvan sahiplendirme ve ilan sitesi olmasına rağmen bazı hayvan sahipleri Rottweiler hayvanları için satılık ilanı vermektedir.

Rottweiler Satılık

 

Rottweiler Fiyatı

Rottweiler  fiyatlarıAmerikan Rottweiler,  Alman Rottweiler ve Kuyruklu Rottweiler sınıflarına göre değişiklik göstermekle birlikte, rottweiler fiyat skalası. 
Rottweiler Bursa ilinde aşağıdaki fiyat aralığında piyasada satılmaktadır.


Endüşük Fiyat

1.500 TL

Ortalama Fiyat

2.000 TL

Enyüksek Fiyat

3.000 TL


Rottweiler fiyatları aralığını etkileyen faktörler öncelikle bu ırkın Amerikan Rottweiler, Alman Rottweiler ve Kuyruklu Rottweiler olarak sınıflanması etkilemekle birlikte diğer önemli neden ise şecere ve cinsiyet farklılıklarıdır. Rottweiler fiyatları Pandemi öncesin şu anki değerlerinden %40 a yakın daha düşük seyretmekteydi.



Yorumlar

Popüler Yayınlar