Plastik Boya

Plastik boya su bazlı bir boya türüdür. Mat olmanın en bilinen özelliğidir. Tam silinme özelliği olmayan plastik boyalar silikonlu ve silikonsuz olarak ikiye ayrılır. Silikon boyalar, silikon olmayan boyalara göre daha yapışkandır. Bu özellikleri ile duvardaki deformasyonlara karşı yüksek korumaya sahiptir. Bu deformasyonlara örnek olarak şişme ve çatlama gibi örnekler verebiliriz.

Silikon içermeyen plastik boyalar ise yüksek nefes alabilirliğe sahiptir. Bu tarafta hava sirkülasyonu sağlayacak tavanlarda kullanılır. Basit kullanımları ile dikkat çeken plastik boyalar, kir tuttuğu ve silinmesi zor olduğu için tercih edilmemektedir. Sürekli silinirse aşınmalar ve boya bozulmaları meydana gelir.

Plastik Boya Uygulamaları
Boyama işlemine başlamadan önce mobilyayı örtmek için plastik boya rulosu, misina fırçası, küçük parmak rulosu, naylon veya örtü sağlanmalıdır.
Boyayı kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okuyun ve belirtilen miktarda su ile seyreltin. Karıştırmak için tahta bir çubuk kullanabilirsiniz. İyice karışana kadar karıştırın.
Mobilyaları ortadan çekip naylon bir örtü ile örtün. Ayrıca zemini de kapatmalısınız. Kapıların, pencerelerin ve pervazların kenarlarını ressam bandı ile bantlayın. Duvarda çatlak hasarı varsa spatula ile kazıyın, gerekirse sıva uygulayın.
Tavanı boyayacaksanız önce tavandan başlayın ve ikinci katı kururken geçmeniz gerekecektir.
Boyayı büyük rulo ile kaptandan alın. Satın alırsanız, kenarları ovalamak, boyanın silindire eşit şekilde dağılmasını sağlayacaktır. Duvarları aynı yönde, sabit bir hızda boyayın.
Siz rulo ile çalışırken eşiniz, çocuklarınız veya arkadaşlarınız saç kesimi fırçası ile çalışıyor olabilir. Çizgiyi yapan kişi yavaşça ve geniş bir alanda boyamalıdır.
Boyanız iki veya üç saat içinde kurur. Gerekirse kuruduktan sonra ikinci bir kat uygulayabilirsiniz. Temiz bir rulo ile tekrar duvarın üzerinden geçerseniz daha pürüzsüz bir görünüm elde edersiniz.
Kirli, boya lekeli alanları temiz ve nemli bir bezle silin ve ressamın bantlarını çıkarın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar