Daha küçük geri dönüştürücüler için kasvetli gelecek

BIR'ın plastik komitesine başkanlık eden Henk Alssema, koronavirüsün 'tüm dünya için yıkıcı sonuçları Esenyurt Hurdacı olduğunu' söylüyor. Plastik endüstrisi için en son Mirror raporunda yazan Alssema, geri dönüşüm şirketlerinin birçok ülkedeki kilitlenmelerin bir sonucu olarak geri dönüştürülmüş plastiklere yönelik zayıf talep nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini sözlerine ekledi.

"Gereksiz görülen tüm sektörlerde, plastik ürün işleyicileri ve alıcıları üretimi askıya aldı veya üretimi büyük ölçüde düşürdü. Sonuçta ortaya çıkan talep düşüşü, Hurdacılar birçok geri dönüştürücünün stoklarının şişmesine yol açtı.

 
Aynı zamanda Alssema, çalışanların kısa süreli çalışmayı hatta işten çıkmayı planlamasıyla çıktıyı düşürdüklerini söyledi. "Birçok şirket için ek bir sorun, yüksek stoklar ve yıllar içinde yapılan büyük yatırımlar nedeniyle likidite eksikliğidir.

Piyasa gözlemcileri, özellikle küçük geri dönüşüm şirketlerinden bazılarının bu kuraklık dönemini atlatamayacağını düşünüyor. Daha parlak bir not olarak, salgının geri dönüşüm endüstrisi için takip edilecek birçok fırsata sahip olduğuna inanıyor.

Asya açısı
Yine Mirror'da, komite üyesi Steve Wong, Malezya, Vietnam ve Hindistan gibi büyük geri dönüşüm ülkelerindeki genişleyen şehir kilitlemeleri ve sosyal mesafe kısıtlamalarının Asya pazarları hakkında bilgi verdiğini bildirdi, geri dönüşümcülerden yalnızca% 30'unun çalışmaya devam ettiğini ve genel olarak yalnızca% işleme kapasiteleri. 50'sinde.

Sonuç olarak, bazı geri dönüştürücüler, ücret, kira ve tedarikçileri ödeme veya limanlara gelen malları temizleme taahhütlerini yerine getiremedikleri için mali sıkıntı içindeydiler.

Daha da kötüsü, nakliye şirketlerinin operasyonlarının ölçeklendirilmesi, yetersiz konteyner taşıma kapasitelerine, boş yelkenler nedeniyle daha uzun nakliye sürelerine ve navlun oranlarında önemli artışlara neden oldu. Artan nakliye maliyetleri ve mal akışının yavaşlamasıyla, küresel plastik hurda işi artık çok zor bir dönemle karşı karşıya. '

Wong ayrıca, yeni ürünlerde daha fazla geri dönüştürülmüş içerik için artan trendden ve marka sahiplerinin kalite spesifikasyonlarını karşılayabilen geri dönüştürücüler tarafından sağlanan fırsattan da yararlanıyor.

Bununla birlikte, marka sahiplerinin talep ettiği mevcut yeterlilik dereceleri yeterince geniş değildir ve çoğu geri dönüşümcü, ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekmektedir. "

Bunun, endüstri için istenen standartları karşılamak için daha geri dönüştürülebilir ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesi ile çözülmesi gereken uzun vadeli bir teknik sorun anlamına geldiğini söylüyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar