Sosyal İmleme: Antika Eşyalar Alım Satım

Antika Eşya Alanlar



Hipokampus ve etkili öğrenme



Beynin orta beyin kısımlarındaki birbirinin üç parçasındaki hipokampus (hipokampus) hafızanın merkezidir. Bu merkez bir beyin yazıcısı gibi çalışır.

Bir yazıcıyı beynimde gönüllü olarak çalıştırabilir ve istediğim bilgileri saklayabilir miyim?

Hipokampus alanı, bilginin kalıcı belleğe aktarılıp aktarılmadığını belirleyen merkezdir. Aldığımız bilgiler, verdiğimiz önem doğrultusunda beyne kaydedilir. Biz ilgileniriz ve umursamayız. Kısacası, duygular hareket etmediğinde gelen bilgiler düşük frekanslı elektrik sinyalleri şeklindedir. Sonuç olarak, zayıf sinaptik bağlar oluşur ve beyin sabit diskine (korteks) kayıt yapmaz. Çünkü bu gibi durumlarda, alıcı (duygu) hareket etmez. Duygu uyanırsa, hipokampus aktive edilir ve kortekse kayıt tamamlanır.

Dış beyni oluşturan korteks, beynin düşünen, konuşan, yazan, yeni icatlar, harikalar, planlar, öğrenme, zeka ve hatıralar oluşturan ve sonsuz güce sahip olduğu bir parçasıdır.

Belediye salonları, duruşmalar ve diğer farkındalık merkezleri ve dış dünya ile sürekli iletişim kurun. Bu kapasite nöronlar arasında yerleşik ilişkiler sağlar. Merak ve ilgi temelli bilgi duygusal bir olay olduğundan, orta beyindeki hipokampüs giriş vizesi sağlar ve bilgi beyin korteksinde kaydedilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar